آسيميلاسيون

یازار : aydin

هدف از تبعيضها و تحريفها و تحقيرها چيست؟ هدف نهايي، استعمار ملتهاي ايراني است و ابزار شونيسم نيز در راه رسيدن به اين هدف آسيميلاسيون يا حل كردن ملتهاي غير فارس در داخل ملت فارس است.  در اين راه نيز زبان ما را هدف گرفتند. آنها مي دانستند اگر زبان ما را نابود كنند ادبيات و تاريخ ما را نيز مي توانند انكار كنند. آموزش و پرورش و انتشار كتاب و مجله به زبان مادريمان را محدود كردند و در نتيجه زبان ما محدود به مكالمات روزمره و سطحي شد.


ARDINI OXU

آغاز تبعيضها

یازار : aydin

تبعيضهاي حكومت مركزي از 80 سال قبل نسبت به آذربايجان و البته ديگر مناطق و ملتهاي غير فارس زبان نظير كردها ، تركمنها ، عربها ، بلوچها منحصر به مسائل فرهنگي و محدود كردن زبان آنها نبود، بلكه تبعيضات سياسي و اقتصادي را نيز به ملتهاي غير فارس روا داشتند. انتصاب استانداران ، فرمانداران و روساي دولتي غير آذربايجاني و يا وابسته براي  آذربايجان كه درد مردم منطقه را درك نمي كنند 


ARDINI OXU

تعويض نام مكانها و شهرها

یازار : aydin

از ديگر اقدامات شونيسم كه با سركار آمدن ديكتاتوري رضا خان آغاز شد تغيير نام مكانها به اسامي فارسي در ايران بود! سيستم شونيسم علاوه  بر تكه تكه كردن آذربايجان در استانهايي با اسامي مختلف چون آذربايجانشرقي و غربي و همدان و زنجان و مركزي و اخيرا اردبيل و اعطاي بعضي قسمتهاي منطقه آذربايجان به استانهاي همجوار (تهران، گيلان ، كردستان و كرمانشاهان) ، به تعويض نام بعضي شهرها نيز اقدام كردند كه از آن جمله اند


ARDINI OXU

جنتي و...

یازار : aydin



عكس ها و فيلم هاي مربوط به حواشي بازي تراختور و نفت و بازداشت هواداران تراختور در ورزشگاه تختي

یازار : aydin

ايرنجي:در روزيكه كه تيراختور پس از اتفاقات تلخ بازي با استقلال فرصت نزديك نمودن مجدد خود به يك قدمي صدر جدول را داشت در حضور بالغ بر 10 هزار از هواداران خود كه با شور و حال تمام استاديوم تختي تهران را به تسخير خود درآورده بودند بازي برده در مقابل نفت تهران را با تساوي عوض نمود. خوانندگان محترم سايت اؤيرنجي مي توانند اتفاقات روي داده در اين بازي و حواشي مربوط به بازي تيراختور و نفت تهران را در تصاوير و فيلم هاي زير مشاهد ه نمايند.




ARDINI OXU

دستگيري فعالين ملي آذربايجان، طرح مسئله ملي در ميانه (1)

یازار : aydin

دستگيري فعالين ملي آذربايجان، طرح مسئله ملي در ميانه 1


 

ميانه از جمله مهاجرفرست ترين شهرهاي آذربايجان جنوبي ميباشد كه بنا به آمارهاي رسمي سرشماري نفوس و مسكن ، جمعيت آن از رقم حدود 238 هزار نفر در سال 1365 به  رقم191 هزار نفر در سال 1385 رسيده است.چنانجه رشد جمعيت اين شهرستان هماهنگ با ميزان متوسط رشد جمعيت در ايران پيش ميرفت هم اينك ميبايست جمعيتي نيم ميليون نفري در اين شهرستان را شاهد ميبوديم.بديهي است توسعه نيافتگي، عدم سرمايه گذاريهاي مولد ونگاههاي امنيتي و سياسستهاي تبعيض آميزاقتصادي، آموزشي، سياسي و فرهنگي  حاكمان بعد از سالهاي 57، مردمان اين ديار را نيز همانند بخش اعظمي از هموطنانمان در جستجوي معيشت حدااقلي مجبور به مهاجرت اجباري به مناطق مركزي و فارس نشين ايران نموده است. به جرات شايد بتوان گفت نزديك به نيمي از جمعيت اين شهرستان را بايد در تهران جستجو كرد.بنا به ماهيت سياستهاي يكسانساز دولت اسلامي ايران، خيل عظيمي از اين جمعيت نيز خواسته و ناخواسته اسيرو دربند روابط استعماري مركز و شهرستان شدندو براي فرار از فشار تبعيض ها و تحقيرهاي محصول روابط استعماري، حاملان فرهنگ بيگانه اي  مي شدند كه بارزترين نمود آن در تغيير زبان و شرمساري از گذشته و هويت خويش نمود پيدا ميكرد.

با ظهور، گسترش و نفوذ گفتمان حركت ملي آذربايجان در سالهاي اخيركه خواستار برچيده شدن تمامي نمادهاي تبعيض، ظلم و نژادپرستي در شيوه حكومت دولت حاكمان فعلي در ايران بوده وهمزمان با پيش بردن سياستهاي هويتي ، خواستار اعاده حيثيت از انسان آذربايجاني و قائل شدن به حق تسلط بر سرنوشت خويش ميباشد ، خيل عظيمي از اين جمعيت گرفتار سياستهاي يكسان ساز،  با ادبيات، خواسته ها و مطالبات ملي آذربايجانيان آشنا شدند.

 

بررسي هاي ميداني كه از حدود150  خانواده فقط در خود شهر ميانه انجام شده است(مربوط به شهريور ماه سال 90) نشان ميدهد تقريبا هيچ خانواده اي نيست كه فاميل نزديكي كه باهم در ارتباط باشند، در تهران نداشته باشد و جالب تر اينكه همه آنها به نوعي در سالهاي اخير(خصوصا ازوقايع خرداد سال 85) درگير مسئله تورك و فارس بوده اند.مواردي كه تاثيرات جدي و ايجاد پرسش براي خيلي از كساني كه در سالهاي نزديك در سفر به شهر ايجاد كرده وضعيت بحراني درياچه اورميه، عدم همراهي عملي آذربايجان با سبزها، دستگيريهاي گسترده فعالين ملي در آذربايجان، تلويزيون گونازو تيم فوتبال تيراختور بوده است.

هرچند شنيده ها و آشنايي ايده آل در موارد ذكر شده هنوز براي برخي از ايشان با مطلوب مورد نظر فاصله دارد اما وارد شدن اين مسائل را در گفتگوهاي روزمره و تحليل آن در چهارچوب آذربايجان-مركز رابه نوعي ميشود شاهد بود.

بديهي است مطرح شدن جدي و فعال همه اين موارد با محوريت و اولويت منافع ملي آذربايجان و قائل شدن به تمايزهاي هويتي تورك و فارس و وجود اصل تبعيض و نابرابري ميان اين دو در سايه تلاشهاي فعالين ملي آذربايجان به وجود آمده است.

هفته گذشته-4 بهمن سال90- روزبه سعادتي دانش آموخته ي مهندسي برق از دانشگاه آزاد واحد ميانه و دانشجوي  اقتصاد دانشگاه تبريز به همراه محمد احدي دانشجوي مهندسي كشاورزي و هردو از اعضاي فعال كانون آذربايجانشناسي دانششگاه تبريز در ميانه دستگير شدند.انتشار خبر دستگيري اين دو فعال ملي به همراه ديگر فعالين اخيرا بازداشت شده- آقايان ابراهيم رشيدي، افشين شهبازي و مهرداد كرمي در سطح شهر با ارسال اس-ام-اس  و مطرح شدن اين مسئله در فضاهاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي اينترنتي  خاص اين شهر بار ديگر امكان طرح گسترده پرسش و بحث در موارد اشاره شده قبلي را فراهم آورده است.



فيلم: طنين شعارهاي ملي در متروي تهران؛ ضرب و شتم و بازداشت هواداران تراكتورسازي توسط نيروهاي يگان ويژه

یازار : aydin

فيلم: طنين شعارهاي ملي در متروي تهران؛ ضرب و شتم و بازداشت هواداران تراكتورسازي توسط نيروهاي يگان ويژه


طنين شعارهاي ملي در متروي تهران؛ ضرب و شتم و بازداشت هواداران تراكتورسازي توسط نيروهاي يگان ويژه

 

براي تماشاي ديدار نفت تهران و تراختور آزربايجان  10 هزار نفر هوادار در ورزشگاه تختي تهران حضور پيدا كردند. به دليل حضور زياد هوادار در ورزشگاه تختي تهران ماموران زيادي در ورزشگاه حضور داشته و هواداران تراختور نيز به شدت با لقب " امير پاشا" قلعه نويي را تشويق نمودند.

 

در عين حال پس از اين ديدار و در مسير بازگشت، بسياري از هوادارن تيم تراكتورسازي با سردادن شعارهاي ملي در مكانهاي مختلف به ابراز خواستهاي ملي خود پرداختند.

 

بخشي از اين شعارها در متروي تهران را مي توانيد در دو لينك زير مشاهده فرماييد:

 

http://www.youtube.com/watch?v=z2sco1cmnRQ&feature=youtu.be

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=1zGhLxTtx64

 

 

همچنين در فيلم زير حمله و ضرب و شتم هواداران تيم تراكتورسازي در ورزشگاه تهران و نيز بازداشت جمعي از آنان به تصوير كشيده شده است:

 

http://www.youtube.com/watch?v=xc6OH92qfrU&feature=youtu.be